O mnie

Jestem rodowitym Kielczaninem, kucharzem, (szefem kuchni) z trzynastoletnim doświadczeniem. W roku 2006 ukończyłem szkołę Gastronomiczną o specjalizacji „Technik Organizacji Usług Gastronomicznych”. Następnie wyjechałem do Wrocławia, by tam podjąć pracę w restauracji „Cesarsko Królewska”, oraz studia w „Akademii Wychowania Fizycznego” oraz „Wyższej Szkole Edukacji w Sporcie”. Ostatnie lata swojej pracy spędziłem w Dublinie w Irlandii, gdzie pracowałem w jednym z najlepszych hoteli w tym kraju „Red Cow Moran”.  Równocześnie doskonaliłem swoją specjalizację gastronomiczną w restauracjach z jedną oraz dwiema gwiazdkami „Michelin”, a także z takimi wyróżnieniami jak „Food & Wine” (przyznawane przez jeden z najlepszych magazynów kulinarnych na świecie).  W wieku dwudziestu jeden lat, przygotowywałem kolację dla szwedzkiej pary królewskiej (Króla Karola XVI Gustawa, wraz z królową Sylwią) podczas swojej wizyty w Polsce, oraz dla Prezydentów Polski, Ukrainy i Niemiec (Bronisław Komorowski, Wiktor Janukowicz, Christian Wulff) z okazji obchodów dwustulecia Uniwersytetu Wrocławskiego.  Puentą jak na razie moich dotychczasowych osiągnięć jest przejście preeliminacji i dostanie się do się do finału „Bocuse d’or Poland 2018” (Najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na Świecie, oraz staż w restauracji „Marco Pierre Whit’a” jednego z najlepszych szefów kuchni świata, nauczyciela Gordona Ramsaya i Hestona Blumenthala). Na swoim koncie mam także miłe wspomnienia z czasów gotowania dla wielu artystów (aktorów i piosenkarzy), podczas prowadzenia jednej z restauracji w Warszawie.